Niet alle kosten mag je met je budget betalen!

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 26/07/2024 | Actueel | Reacties uitgeschakeld voor Niet alle kosten mag je met je budget betalen! tags: , , ,

Standaardregel: goedgekeurde overeenkomst

De standaard regel luidt dat je eerst een goedgekeurde overeenkomst door het VAPH moet hebben, alvorens je de dienst met je budget kan betalen. Anders riskeer je dat je de kost niet kan terugvragen bij het VAPH en het alsnog privé moet betalen.

Geen boetes!

Let wel, wanneer je aanmaningskosten of boetes hebt, dan mag je deze sowieso niet met het budget betalen. Je betaalt de factuur met je PAB- of PVB-budget. En je stort het deeltje van de boete met je privérekening terug naar je budgetrekening. Opgelet! Je mag enkel het oorspronkelijke bedrag zonder de boete ingeven in mijnVAPH voor terugbetaling.

Betaal dus voor de vervaldatum van de factuur en voorkom onaangename verrassingen.

Responsabiliseringsbijdrage

Hetzelfde geldt voor de responsabiliseringsbijdrage bij interim. De responsabiliseringsbijdrage is een ‘boete’ omwille van overschrijding van opeenvolgende dagcontracten door de uitzendkracht. Hierover volgt later meer info. Maar weet dus dat je deze factuur privé zal moeten betalen.

Bankkosten met het Vrij Besteedbaar deel

Naast de zogenaamde boetes, heb je ook nog de bankkosten die je privé moet betalen. Je zet dus best een deeltje van je Vrij Besteedbaar Deel op kant om hiermee de rekening aan te zuiveren.

privé of vrij besteedbaar deel

In de bestedingsregels vind je meer info terug over wat je wel of niet met het budget kan betalen. Bij twijfel, vraag het aan je coach of helpdesk.
info@alin-vzw.be / 02 486 42 65


0 Comments