#Laatjestemhoren

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 25/09/2024 | Actueel, info over andere organisaties | Reacties uitgeschakeld voor #Laatjestemhoren tags: , ,

Op zondag 13 oktober zijn het de lokale en provinciale verkiezingen. Hoewel het niet verplicht is om te gaan stemmen, kan je toch best gaan. Want jouw stem telt! En, elk stembureau moet een aangepast stemhokje hebben. Dus er is geen reden om niet te gaan. 🙂

Weet dat je als persoon met een handicap recht hebt op assistentie. Dit kan een vertrouwenspersoon zijn of de voorzitter van het stembureau.

Heb jij de partijen hun agenda al bekeken? Stem mee voor toegankelijkheid en participatie voor personen met een handicap.

Tip: de dag van de verkiezingen kan je met jouw stembrief gratis het openbaar vervoer nemen. Toch problemen? Neem dan contact op met de Mobiliteitscentrale aangepast vervoer.

Dito pleit voor een participatieve samenleving voor iedereen. Dat betekent dus ook zorgeloos jouw stem uitbrengen of je nu een handicap hebt of niet. Om die reden startten ze de campagne #laatjestemhoren.

Tevreden van de maatregelen van jouw lokaal bestuur om te gaan stemmen? Of kon het toch beter? Geef jouw mening en trek een foto aan de ingang van het stemlokaal met de hashtag: #laatjestemhoren. (Opgelet: zorg ervoor dat je stembrief niet zichtbaar is 😉 Stemfies zijn verboden.)

Stemmen maar!

Meer weten? Dito vzw vertelt je alles wat je moet weten over de campagne: #laatjestemhoren – Dito vzw


0 Comments