theaterstuk

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 28/04/2015 | info over andere organisaties | Reacties uitgeschakeld voor theaterstuk

Het afgelopen jaar werkte een groepje leden van Nema vzw aan een theaterstuk. Nema vzw is de Vlaamse vereniging voor mensen met een neuromusculaire aandoening, ook wel spierziekte genoemd. De schrijvers/acteurs zijn dan ook stuk voor stuk mensen met een handicap of hun familieleden. Samen schreven zij een volledige voorstelling die ze ook zelf spelen. Onderwerp: wat maken personen met een beperking zoal mee, en hoe kijkt de samenleving naar hen. De acteurs kozen er bewust voor om ook de nodige humor en satire in het stuk te verwerken. Op die manier zorgen ze ervoor dat de voorstelling niet zwaar op de hand is, terwijl er toch enkele beklijvende thema’s worden aangeraakt.

Het stuk ging in februari in première en wordt in elke provincie gespeeld. De eerste reacties van organisaties binnen én buiten de “gehandicaptensector” waren unaniem lovend! Bedoeling is dat de acteurs ook mensen kunnen bereiken die niet dagelijks met personen met een handicap te maken hebben. Dat lijkt te lukken, want ze werden na de eerste voorstellingen al gevraagd door een aantal (hoge)scholen en socioculturele verenigingen.

In het najaar wordt er zeker nog gespeeld in Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, maar de eerstvolgende voorstelling is op zaterdagavond 9 mei in CC Leopoldsburg.

Ben je dus nieuwsgierig geworden, surf dan snel naar http://www.ccleopoldsburg.be/voorstellingen1415/Nema.html voor meer informatie of om meteen te reserveren!


0 Comments