VFG – actie voorbehouden parkeerplaatsen

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 28/05/2015 | info over andere organisaties | Reacties uitgeschakeld voor VFG – actie voorbehouden parkeerplaatsen

VFG kwam vorige week in het nieuws naar aanleiding van een incident op de parking van een broodjesbar. Een politieagent veroorloofde het zich om met zijn dienstwagen gebruik te maken van een parkeerplaats voor personen met een handicap. Van een politieagent in functie zou je anders verwachten! Juridisch gezien heeft de politieman echter niets fout gedaan. De huidige regelgeving rond de voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap maakt immers een onderscheid tussen parkings in privé eigendom en parkings op openbaar aangelegde parkeerplaatsen.

 

VFG vraagt bijsturing van de huidige regelgeving en pleit voor een uniform parkeerbeleid.

 

Het zijn momenteel enkel de parkeerplaatsen die behoren tot openbaar domein die aan een strikte regelgeving onderworpen zijn. De parkeerplaatsen die zijn aangelegd op parkings van o.a. shopping centra en winkels zijn geen officiële parkeerplaats voor personen met een handicap omdat ze zich bevinden op privaat terrein. Op die plaatsen kan een politieambtenaar en/of hulpagent de door de eigenaar of uitbater ingestelde parkeerregels niet toepassen of afdwingen.

 

Voor VFG kan het niet langer dat wie een parkeerplaats voorbehouden voor personen met een handicap onterecht gebruikt, -op welke plaats dan ook-, verschillend behandeld wordt. Er is dringend bijsturing vereist. Meer concreet pleit VFG ervoor dat er werk gemaakt wordt van een universeel parkeerbeleid. Parkeerplaatsen die vandaag tot privé terrein behoren, horen onder dezelfde reglementering te vallen als openbare parkeerplaatsen zodat onrechtmatig gebruik van parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap overal op eenzelfde manier gesanctioneerd kan worden!

 

Pleit jij ook voor een uniforme reglementering met dezelfde bestraffing? Like de facebookstatus   van VFG en trek zo mee de aandacht!

 

 

VFG pleit via de Nationale Hoge Raad voor Personen met een Handicap bij de bevoegde instanties voor een meer logische en rechtvaardige oplossing.
Lees hier het volledige persbericht van VFG rond  parkeerplaatsen.

 


0 Comments