Oproep werkkapitaal te optimaliseren tegen eind dit jaar

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 17/05/2016 | Actueel | Reacties uitgeschakeld voor Oproep werkkapitaal te optimaliseren tegen eind dit jaar

Uw PAB wordt op 1 januari 2017 omgezet naar een persoonsvolgend budget (PVB). Hierbij worden ook de bestedigingsregels aangepast.

Eén van de grootste wijzigingen is dat er geen werkkapitaal van 5/12 meer wordt uitgekeerd

Dit wordt vervangen door een systeem van terugvorderbaar voorschot van 3/12 op het gedeelte zorggebonden budget dat via cash wordt opgenomen. Je kan dus mits een goed financieel plan, een goed beheer en een correcte aangifte, beschikken over een voorschot dat lager ligt dan je huidig werkkapitaal en dat ook door het VAPH steeds kan teruggevorderd worden of aangepast kan worden in verhouding met de besteding via CASH

Misschien wil je deze aanzet tot veranderingen alvast aangrijpen om samen met je alin-coach je huidige financiële plan proactief te herbekijken , en zo voldoende voorbereid en in volle vertrouwen 2017 te tegemoet te gaan, zonder onaangename verrassingen.


0 Comments