PAB in combinatie met gebruik van een MFC, en de vertaling ervan naar PVB!

Posted by Caroline Callens | 25/11/2016 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor PAB in combinatie met gebruik van een MFC, en de vertaling ervan naar PVB!

Je mag zelf kiezen! Er zijn verschillende mogelijkheden

  • optie 1: volledig vertaling van het PAB en stopzetten van het MFC,
  • optie 2: MFC ondersteuning laten doorlopen en enkel het resulterende deel van het PAB vertalen naar een PVB  (goed wetende dat bij stopzetting van MFC, waarbij je ook recht behoudt op een volledige vertaling van het oorspronkelijke PAB).  

 

  1. Je wil het volledig PAB laten vertalen naar een PVB volgens de regels bepaald van de transitie. Zo kan je beslissen om op het MFC op 01/01/2017 stop te zetten, en  met je volledig budget de nodige ondersteuning in te kopen die bij je past. Indien je graag onmiddellijk beschikt over jouw volledig PVB op 01/01/2017, maar wel nog ondersteund wil worden door zijn MFC,  bestaat uiteraard ook de mogelijkheid om de ondersteuning in een MFC voortaan in te kopen met je PVB (in cash of voucher). Het MFC is immers ook vergunde zorgaanbieder. Daartoe zullen wel snel de nodige stappen gezet moeten worden om langs de ene  kant de begeleidingsovereenkomst met het MFC stop te zetten en te “vervangen” door een nieuwe overeenkomst met het MFC als vergunde zorgaanbieder binnen het systeem van PVF. 
  2. Je wil graag verder ondersteund willen worden door het MFC en je hebt  nog geen behoefte om zo snel mogelijk te beschikken over een maximaal PVB, dan kan je  ook kiezen om  je huidige ondersteuning zonder meer verder te zetten. Het resulterend PAB (rekening houdend met de huidige combinatieregel PAB met MFC gehanteerd door de PAB-cel) wordt dan vertaald naar een persoonsvolgend budgetJe kan het MFC blijven continueren  tot en met 21 jaar (verlengbaar tot maximum 25 jaar). Wanneer de MFC-ondersteuning eindigt, zal  jouw persoonsvolgend budget verhoogd worden tot het oorspronkelijk toegekend PABJe moet hiervoor wel een PVB-vraag stellen (herziening).  Je krijgt dan een terbeschikkingstelling  van je persoonsvolgend budget ter hoogte van het oorspronkelijk toegekend PAB.  Als jouw PVB-vraag hoger is dan zijn huidig toegekend PAB, wordt de meervraag voorgelegd aan de  Regionale Prioriteitencommissie .

In de transitiebrief worden de verschillende opties opgenomen zodat je onmiddellijk de impact van jouw  beslissing kent (voor de hoogte van jouw PVB op 01/01/2017).

 

 


0 Comments