Verandering naar nieuw Persoonsvolgend Budget in 2017

Posted by Caroline Callens | 27/12/2016 | Actueel, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Verandering naar nieuw Persoonsvolgend Budget in 2017

Als alles goed zit diende je je laatste onkosten in eind november. En wellicht kreeg je geen aanzuivering omdat je reeds meer  dan 7/12 aan kosten van je jaarbudget hebt ingediend over het jaar heen. Het bedrag  van aanzuivering in wacht zal  begin januari door het VAPH worden gestort. En zo ook voor de rest van de kosten voor 2016 die je voor eind februari 2017 via een eindafrekening moet insturen.  Zo zal je in 2017 terug je werkkapitaal op rekening hebben.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

En hoe sta ik ervoor met mijn werkkapitaal en het stuk dat het VAPH van dit werkkapitaal zal terugvragen?

Het werkkapitaal is 5/12 van het jaarbudget en kreeg je via berekening van bedragen in wacht en eindafrekening, bij het begin van het jaar steeds terug als werkkapitaal ter beschikking. Echter met de vernieuwing naar Persoonsvolgend Budget wordt in 2017 niet meer gewerkt met het systeem van werkkapitaal. Men gaat over naar een nieuw systeem van terugvorderbaar voorschot dat niet 5/12 maar wel 3/12 van het jaarbudget vervat. Dus bij het indienen van de eerste kosten van 2017, zal het VAPH bij het aanzuiveren van deze kosten 2017, het verschil tussen het werkkapitaal en het terugvorderbaar voorschot recupereren.

Samen nakijken met alin

Ben je het overzicht kwijt, neem dan contact op met je coach van alin. We zoeken samen verder uit hoe het zit met de stand van zaken en de status van je werkkapitaal. We bekijken ook samen je financieel plan voor 2017 zodat je binnen de budgettaire grens van je nieuw Persoonsvolgend budget je ondersteuning voor 2017 verder georganiseerd krijgt. Neem contact met Nathalie voor een advies op afstand, of plan een afspraak, beiden via het nummer 02/506 04 95

Goed begonnen is half gewonnen !


0 Comments