Meer weten over je B en P waarden

Posted by Caroline Callens | 19/09/2017 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Meer weten over je B en P waarden

Wie sinds 1 april 2016 de aanvraagprocedure voor een persoonsvolgend budget doorlopen heeft en bij wie daarbij de zorgzwaarte werd ingeschaald, kan de toegekende B- en P-waarden raadplegen in mijnvaph.be:

 

  • De B-waarde (begeleidingsintensiteit) vertelt hoeveel begeleiding iemand overdag nodig heeft van andere personen. Er zijn zeven niveaus van begeleidingsintensiteit (B0 tot en met B6). Hoe hoger de waarde, hoe meer nood aan begeleiding.
  • De P-waarde (permanentienood) vertelt hoeveel aanwezigheid of toezicht iemand overdag nodig heeft van andere personen. Er zijn acht niveaus van permanentienood (P0 tot en met P7). Hoe hoger de waarde, hoe meer nood aan aanwezigheid of toezicht.
  • De B- en P-waarden raadplegen is een van de mogelijkheden die mijnvaph.be biedt.
  • Met de B- en P- waarden kan iemand in overleg gaan met een (vergunde) zorgaanbieder om zijn zorg en ondersteuning te organiseren.
  • De B- en P-waarden werden ingeschaald via het zorgzwaarte-instrument (ZZI).

0 Comments