European Disability Card

Posted by Caroline Callens | 15/11/2017 | Actueel, PAB, PVB | Reacties uitgeschakeld voor European Disability Card

Op 19 oktober werd in België de European Disability Card gelanceerd. Met die kaart kunnen personen met een handicap gemakkelijk toegang krijgen tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding in België en acht EU-lidstaten. Het project wil de toegankelijkheid en inclusie van personen met een handicap in de maatschappij op het vlak van cultuur, sport en vrije tijd bevorderen.

Iedere persoon met een handicap die erkend is door het VAPH kan de European Disability Card gratis aanvragen via het digitale loket mijnvaph.be.

Het nieuwe webluik over de European Disability Card biedt daarover meer informatie. U vindt er onder andere ook terug aan welke voorwaarden minderjarigen met een handicap moeten voldoen om de kaart aan te vragen.

In de brochure ‘European Disability Card’, die u kunt downloaden en/of bestellen via de website van het VAPH, leest u bij welke instanties de kaart kan aangevraagd worden, op welke wijze dat moet, waar de kaart kan gebruikt worden en welke voordelen men krijgt. De brochure bestaat ook in een versie waarin de informatie eenvoudig wordt uitgelegd: European Disability Card – vereenvoudigde versie.

Via de website van het VAPH kunt u maximaal 10 exemplaren bestellen. Wenst u meer exemplaren dan geeft u een seintje via informatie@vaph.be, T 02 225 84 54. Met andere vragen over de EDC kunt u terecht bij de Vlaamse Infolijn, T 1700.

Tot slot verwijzen wij u graag naar de website www.eudisabilitycard.be. U vindt er algemene informatie over deze nieuwe Europese handicapkaart, met onder meer ook een lijst van de partners waar men met de kaart terecht kan en een rubriek ‘veelgestelde vragen’.


0 Comments