Tegen wanneer moet ik nu precies een nieuwe overeenkomst onderhandelen met mijn vaph vergunde aanbieder?

Posted by Caroline Callens | 30/01/2018 | Actueel, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Tegen wanneer moet ik nu precies een nieuwe overeenkomst onderhandelen met mijn vaph vergunde aanbieder?

 

Wanneer je ondersteuning krijgt vanuit een vaph vergunde aanbieder dat moet je IDO (Individuele Dienstverleningsovereenkomst) in orde zijn tegen uiterlijk eind maart 2018.

In deze overeenkomst moet de transparantie geboden worden van de invulling van de voucher die deze aanbieder op je PVB zal aanrekenen. Het is ook heel belangrijk dat de overeenkomst echt een vertaling geeft van jou specifieke noden en dat je ook duidelijkheid hebt van wat je bijkomend via eigen middelen aan de aanbieder zal moeten betalen. De overeenkomst moet het resultaat zijn van een onderhandeling tussen aanbieder en zorgvrager, waarin rechten en plichten voor beide partijen duidelijk zijn. Heb je hiervoor bij het onderhandelen hulp of advies nodig, dan kan je ook hiervoor terecht bij de alincoach die je via huisbezoek of via consultatie op een passende en toegankelijke manier kan ondersteunen.


0 Comments