Aparte zichtrekening voor PAB of PVB – infofiches beschikbaar

Posted by Caroline Callens | 27/07/2018 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Aparte zichtrekening voor PAB of PVB – infofiches beschikbaar
We maakten 2 infofiches op die een overzicht geven van de zaken waar je rekening mee moeten houden bij het openen van een aparte zichtrekening voor je budget. Je kan ze op de website onder de rubrieken PAB/PVB of hieronder raadplegen. Deze fiches kan je ook gebruiken voor je bank.

PAB

  • Bij de opstart van een PAB (Persoonlijk assistentiebudget voor jongere met een handicap) moet een aparte zichtrekening worden geopend, zodat het VAPH daar het werkkapitaal als voorschot kan op storten.
  • Het lijkt ons belangrijk dat je zeker de instructies en specificaties van de opzet van deze PAB zichtrekening goed doorneemt en ook communiceert met je bankier wat de bedoeling is van deze PAB zichrekening.
  • We maakten hiervoor een infofiche: PAB zichtrekening aan, die je best uitprint en ook laat inzien door je bankier, zodat deze je dan ook de meest geschikte formule van zichtrekening kan adviseren.
  • infofiche zichtrekening PAB

PVB

  • Bij de opstart van een PVB (Persoonsvolgend budget voor meerderjarige persoon met een handicap) is een aparte zichtrekening nodig, wanneer je als budgethouder beslist om ondersteuning via cash overeenkomsten aan te gaan.
  • Ook voor de PVB zichtrekening vind je een infofiche, die je best goed doorneemt vooraf en ook laat inzien door je bankier, zodat deze je de meest geschikte formule van zichtrekening kan adviseren.
  • infofiche zichtrekening PVB

0 Comments