Goed om te weten als je met vrijwilligers werkt

Posted by Caroline Callens | 28/09/2018 | PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Goed om te weten als je met vrijwilligers werkt

De alintjes vinden het belangrijk om een aantal zaken duidelijk te stellen. Wanneer je als budgethouder met vrijwilligers werkt, is het heel belangrijk te weten dat het VAPH een aantal zaken in verband met kosten voor vrijwilligers her afstemde.

Wanneer je vrijwilligers vergoedt vanuit het PAB of PVB, op basis van forfaitaire vergoeding, verandert er niks voor je. De kosten voor deze vrijwilligers kan u boeken als directe kosten, vanuit de vrijwilligersovereenkomst.

Vergoed je vrijwilligers op basis van reële kosten, dan kan je de kosten voor kilometers en toegangstickets verder boeken als directe kosten vanuit de vrijwilligersovereenkomsten.

 

OPGEPAST ECHTER : Vergoed je de vrijwilliger op basis van reële kosten, en gaat het hier over reisticketten en verblijfskosten, vakantiehuis of hotel, etc … dan ziet het VAPH dit niet langer als directe kost.

  1. Binnen PAB moeten dergelijke kosten worden geboekt als indirecte kost en kunnen ze de 5% van het jaarbudget niet overschrijden.
  2. Binnen PVB moet je dergelijke kosten vergoeden vanuit het Vrij Besteedbaar budget.

Voor bijkomende vragen hierover kan je uiteraard steeds verder afstemmen met je alincoach of via de helpdeskmedewerker op 02/506 04 95 of via helpdesk@alin-vzw.be


0 Comments