Na een zonnige vakantie periode, terug niewe PAB of PVB starters

Posted by Caroline Callens | 28/09/2018 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Na een zonnige vakantie periode, terug niewe PAB of PVB starters

Komende weken ontvangen heel wat nieuwe budgethouders een brief voor terbeschikking van ofwel een PAB of PVB. Het is belangrijk om goed geïnformeerd op te starten. PAB budgethouders moeten binnen de 3 maand opstarten. PVB budgethouders krijgen 4 maand tijd om op te starten. Op de website van alin vind je heel wat interessante informatie en ook heel wat tools die je kan gebruiken voor de opstart.

Vanuit alin bieden wij 2 soorten dienstverlening aan:

Bijstand op afstand via een lidmaatschap alin aan 50 euro/jaar

Ben je lid van alin, dan kan je elke dag terecht met al je vragen over jouw PAB of PVB via de alin helpdesk. Dit kan via helpdesk@alin-vzw.be of op de helpdesklijn 02/506 04 95, en dit aan een lidmaatschap kost van 50 euro/jaar die je vanuit je PAB of PVB kan betalen. Binnen PVB kan dit zowel via cash als via voucher. De helpdeskmedewerker kan samen met je bekijken wat voor jou de beste optie is.

Bijstand op basis van huisbezoek of consultatie aan 70 euro/uur (+35 euro vaste verplaatsingskost)

Bij de opstart is het goed om zeker alle mogelijkheden en ook alle administratieve zaken goed door te nemen. Een alincoach kan je hiervoor persoonlijk bijstaan via een huisbezoek. Deze coach zal dan samen met je de verschillende zaken ter plekke doornemen en je ook mee helpen bij de opstart en de administratieve opvolging, zoals registratie van contracten, opmaak van kostenstaat, en samen op zoek gaan naar de juiste hulp die je kan inzetten met je budget. Na een eerste huisbezoek wordt dan ook voor je vlug duidelijk, of je al dan niet met bijstand op afstand via lidmaatschap zelfstandig verder je eigen  administratie wenst te verwerken. Uiteraard kunnen ook steeds indien nodig en/of wenselijk bijkomende huisbezoeken worden aangevraagd. De alin coach blijft aanspreekbaar voor verdere individuele bijstand aan huis.

 

  • PAB starters krijgen bij de ontvangst van de terbeschikkingstellingsbrief van hun PAB, ook een waardebon voor gratis huisbezoek mee aangeleverd. Deze waardebon is zeker meegenomen om je allround te laten informeren via een huisbezoek. Een goed geïnformeerde budgethouder heeft zeker een streepje voor en vanuit alin maken wij er een punt van om je de nodige informatie te bieden, om met een gerust hart en gemoed zo vlug mogelijk de zaken zelf in handen te nemen.

 

  • PVB starters kunnen bij opstart ook steeds overwegen om voor bijstand via huisbezoek een starterspakket aan te gaan met alin. Dit is een pakket dat voorziet in maximaal 3 huisbezoeken, waarbij je zo de kans krijgt als budgethouder om je opstart van je PVB zo goed mogelijk voor te bereiden.

0 Comments