Neem deel aan de PVF-monitor!

Posted by Caroline Callens | 22/10/2018 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Neem deel aan de PVF-monitor!

Ben je meerderjarig en heb je een handicap? Dan krijg je voortaan zelf de middelen in handen om je zorg en ondersteuning op maat te organiseren. Dat is de zogenaamde Persoons Volgende Financiering (PVF). Als belangenbehartiger wil VFG deze recente evolutie van nabij opvolgen. Daarom voeren ze in samenwerking met Odisee Hogeschool en HoGent een onderzoek waarbij we jouw ervaringen met PVF in kaart willen brengen.

Ze zitten ondertussen in de tweede fase en zijn (net als vorig jaar) op zoek naar volwassen (18+) personen met een handicap of hun vertegenwoordiger om deel te nemen aan een persoonlijk en vertrouwelijk onderzoek. Heb jij 45 minuten tijd om, al dan niet met begeleiding, een vragenlijst in te vullen? Meld je dan zeker aan als kandidaat. Ook jouw stem is van belang! Nam je vorig jaar al deel aan ons onderzoek? Geen probleem, want we kijken ook uit naar evoluties: je kan op een vlotte manier dezelfde en enkele andere vragen beantwoorden.

Deelnemen kan online, op papier, telefonisch of via een huisbezoek. http://pvfmonitor.us.to

We willen nagaan of PVF effectief voor meer vrije keuze zorgt. Dit doen we door ons op twee thema’s te focussen: kwaliteit van leven en betaalbaarheid van de zorg. De resultaten van de eerste ronde van het onderzoek kan je nalezen op Sociaal.net: https://sociaal.net/analyse-xl/hoe-beleven-personen-met-een-handicap-persoonsvolgende-financiering/. Dit rapport leidde vorig jaar mee tot vragen in het Vlaams Parlement over PVF!


0 Comments