Help, ik zit met een budgetoverschrijding in 2018!

Posted by Caroline Callens | 24/01/2019 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Help, ik zit met een budgetoverschrijding in 2018!

Wanneer je in 2018 over je budget bent gegaan, dan moet je het stukje dat je teveel uitgaf, zelf vanuit eigen middelen bijpassen. Want op je PVB of PAB rekening moet je steeds het terugvorderbaar voorschot kunnen reconstrueren.

Help, mijn terugvorderbaar voorschot staat niet meer op mijn PVB of PAB rekening begin van dit jaar!

  • Dit kan bij budgetoverschrijding of bij eventuele vergissingen van boekingen of betalingen het geval zijn. Het is dan ook aangewezen om samen met de alin medewerker de verschillende boekingen, betalingen en bijstortingen in 2018 na te kijken. Indien fouten, kunnen die samen met de alin medewerker nog aangepast worden.

Een geactualiseerd Budgetplan 2019 nodig?

  • Heb je in 2018 meer uitgegeven dan mocht, dan is het goed om een nieuw Budgetplan 2019 op te maken, en zo budgetoverschrijding in 2019 te vermijden.

Hoe terugvorderbaar voorschot herstellen?

  • Bijkomend is het ook belangrijk dat je de overschrijding met eigen middelen bijpast om zo het terugvorderbaar voorschot te herstellen op je PVB of PAB rekening.
  • Is de overschrijding te groot om onmiddellijk terug te betalen, dan neem je best contact op met de alin medewerker. De alin medewerker helpt je dan om een afbetalingsplan uit te werken. Het afbetalingsplan met remediëringsnota kunnen dan ook bij eventuele inspectie worden voorgelegd. Dit zorgt ervoor dat je niet onmiddellijk in de problemen komt bij inspectie. Wel moeten dan de afgesproken voorwaarden en te betalen bedragen, strikt worden toegepast.

0 Comments