Agilitas organiseert EHBO opleidingen voor huishoudhulpen

Posted by Caroline Callens | 26/02/2019 | Actueel, info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Agilitas organiseert EHBO opleidingen voor huishoudhulpen tags: , , ,
EHBO-kist

Agilitas speelt in op de vergrijzing in de maatschappij en wil haar klanten nóg meer service bieden. De huishoudhulpen en zorg-assistenten van Agilitas krijgen een opleiding Eerste Hulp Bij Ongevallen. Bij kleine huishoudelijke ongevallen met ouderen, volwassenen of kinderen kan de dienstverlener optreden met de kennis die hij haalde uit de EHBO-cursus.

Agilitas Home Services zorgt ervoor dat mensen wat meer vrije tijd hebben, door hen te helpen bij de huishoudelijke taken. Daarnaast zet Agilitas Home Services & Care dus ook in op eerste hulp. Naast de EHBO-opleidingen worden er ook andere opleidingen aangeboden aan de poetshulpen. Zoals: ergonomie, assertiviteits-en attitudetrainingen. Ze wil haar aanbod steeds meer uitbreiden om de dienstverlening op termijn uit te breiden.

Het is niet enkel een meerwaarde voor de klant, maar geeft ook meer zelfvertrouwen aan de dienstverlener. De cursisten zijn heel enthousiast omdat ze de opleiding uiteraard ook in hun privéleven kunnen toepassen.

De missie van Agilitas Home Services & Care bestaat erin de levenskwaliteit voor alle Belgen te verbeteren. Ze zijn bereikbaar voor gezinnen die meer vrije tijd willen en natuurlijk ook voor personen met een handicap of ouderen die extra hulp kunnen gebruiken. Op jaarbasis wordt er jaarlijkse aan zo’n 12.000 particulieren huishoudelijke hulp via dienstencheques aangeboden. Hiervan is 40% ouder dan vijftig jaar en zijn er 600 zorgbehoevenden die van de dienst gebruik maken.

Lees hier het persbericht:


0 Comments