Recht om te stemmen zoals iedereen!

Posted by Caroline Callens | 23/04/2019 | Actueel, info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Recht om te stemmen zoals iedereen! tags: , , , , , ,

Unia heeft een campagne gestart rond stemrecht: Campagne UNIA stemrecht.


Op 26 mei is het weer zover! Dan trekken we weer met zijn allen naar de stembus. Als persoon met een handicap heb ook jij recht om te gaan stemmen en/of om zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen. Dit recht is trouwens, voor de geïnteresseerden, opgenomen in Artikel 29 van het Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Ieder jaar opnieuw lijkt het toch een uitdaging te zijn om de stembureaus en de stemprocedure toegankelijk te maken.

We weten dat personen met een handicap soms begeleiding nodig hebben binnen de stemprocedure. Daarom hebben verschillende verenigingen en overheidsdiensten toegankelijke hulpmiddelen ontwikkeld om deze kiezers voor te bereiden. Hieronder vind je alvast enkele handige links:


0 Comments