Overstap naar ander sociaal secretariaat

Posted by Caroline Callens | 28/05/2019 | Actueel, info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB, Wetgeving | Reacties uitgeschakeld voor Overstap naar ander sociaal secretariaat tags: ,

Wil jij om een of andere reden veranderen van sociaal secretariaat? Bedenk dan dat dit niet zomaar van de ene op de andere dag kan.

Als eerste moet je zeker eens je aansluitingsovereenkomst nakijken. Hier staat vaak een aansluitingsclausule in van 3 jaar. Voor die periode is het dus niet mogelijk naar een ander sociaal secretariaat over te stappen.

Je stuurt voor het einde van die periode aangetekend een opzegbrief naar je huidig sociaal secretariaat vóór eind juni. Na het verlopen van de verplichte aansluitingstermijn gaan je 6 maanden opzeg in (dit wordt ook in het contract vermeld). Het is nadien belangrijk dat je de aansluitingsovereenkomst bij het nieuwe sociaal secretariaat vóór 30 juni getekend doorstuurd. Tijdens de 6 maanden opzeg – vermoedelijk in de maanden oktober of november- zullen de opstartdocumenten bij het nieuwe sociaal secretariaat in orde worden gebracht.

Lees zeker je contract goed na en volg alle stappen nauwgezet op.


Voor meer informatie kan je je wenden tot het sociaal secretariaat.


0 Comments