Stad Leuven geeft voorrang aan zorgpersoneel in winkels en apotheken

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 25/03/2020 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Stad Leuven geeft voorrang aan zorgpersoneel in winkels en apotheken tags: ,

Stad Leuven heeft een voorrangsregeling voor zorgpersoneel; die is ook van toepassing voor persoonlijke assistenten erkend door VAPH.

Stad Leuven is al het personeel van de zorgsector dat deze dagen vele uren werkt, heel dankbaar. Daarom ondersteunen we graag waar we kunnen. Op 19 maart keurde de burgemeester een politieverordening goed die een voorrangsregeling voor zorgpersoneel in voedingswinkels en apotheken op Leuvens grondgebied oplegt. De afgelopen dagen waren er immers op sommige tijdstippen grote wachttijden aan winkels. Met dit voorrangsbewijs kan je snel in en uit de winkel voor de nodige boodschappen.

Personen met een beperking die een persoonlijke assistent hebben met arbeids- of takencontract erkend door het VAPH komen ook in aanmerking voor zo’n pasje. De Leuvense budgethouder kan deze voor zijn/haar persoonlijke assistent aanvragen via corona@leuven.be of 016 27 27 72.

Niet van Leuven? Check in jouw gemeente/stad via de desbetreffende website welke maatregelen er worden genomen.

Vergeet ook niet een document voor werkverplaatsingen in te vullen voor jouw persoolijk assistent.


0 Comments