Berekenen van vakantiegeld

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 27/04/2020 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Berekenen van vakantiegeld tags: ,

Je zal er door de Corona-maatregelen wellicht niet meteen aan denken. Maar binnenkort is het weer zomer… en dat betekent dat er voor velen een vakantieperiode aankomt. Jouw assistent kan vakantie nemen (het hele jaar door natuurlijk, niet enkel in de zomer 😉 ).

Vraag alvast aan jouw sociaal secretariaat om hoeveel vakantiedagen jouw assistent heeft en om het vakantiegeld te berekenen. Vanaf het eerste jaar werken bouw je rechten op voor vakantie. Je kan de uitbetaling vragen in mei of in juni. Dit komt op een aparte loonbrief. Zo weet je assistent op hoeveel dagen hij/zij recht heeft en kan hij/zij gerust op verlof.

Bespreek met jouw assistent of hij/zij al weet wanneer deze verlof wil nemen.
Eenmaal gekend kan er gepland worden, en kan er eventueel vervanging voorzien worden door de budgethouder.


0 Comments