Is mijn PAB budget van 2020 lager dan het PAB budget van 2019?

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 09/04/2020 | Actueel, PAB | Reacties uitgeschakeld voor Is mijn PAB budget van 2020 lager dan het PAB budget van 2019? tags: , ,

Heel vaak krijgen we via de alin Helpdesk een aantal bezorgde ouders aan de lijn. Ze stellen vast dat de nieuwe PAB Budgetteller voor 2020 lager is dan de Budgetteller 2019 die ze terugvinden in www.mijnvaph.be via archief.

Is het PAB budget voor 2020 dan gezakt?

Neen, het PAB Budget voor 2020 is nog steeds gebaseerd op de initiƫle toekenning van vroeger, en is ondertussen zelfs jaarlijks licht verhoogd via indexering. Wel is het zo dat sinds vorig jaar de via4 middelen, (middelen die je als budgethouder extra genereert wanneer je een assistent zelf tewerkstelt onder PC337) er doorheen het jaar automatisch worden toegevoegd aan de PAB teller van 2020. Dus wanneer je assistenten zelf tewerkstelt, zal je merken dat je PAB budgetteller doorheen het jaar verruimd wordt met de via4 middelen.

Het is dan ook zo dat er op die manier ook geen afrekening meer moet worden gemaakt in het midden van het jaar over de via4 middelen van 2019.

OPGEPAST

Wanneer je het PAB combineert met ondersteuning vanuit een MFC, adviseren wij jullie wel steeds om goed na te kijken of de reductie die door de combinatie regeling in functie van het aantal dagdelen MFC, wel nog steeds klopt.

Onderaan de PAB budgetlijn, vind je een kadertje dat verwijst naar hoeveel vanuit de PAB budgetlijn werd afgetrokken voor het gebruik van de ondersteuning van een MFC.

Heb je vragen hierover, neem dan zeker contact op met de alin Helpdeskmedewerker op 02 506 04 95


0 Comments