Maatregelen verlengd tot 3 mei

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 16/04/2020 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Maatregelen verlengd tot 3 mei tags: , ,

Het zat er aan te komen. De maatregelen worden verlengd tot 3 mei.
Tot die tijd blijven we ons houden aan de regels van social distancing, handen wassen, enkel essentiĆ«le verplaatsingen…

Dienstverlening alin

Voor alin blijft gelden dat we telefonisch of via mail bereikbaar blijven. Aarzel dus zeker niet jouw vragen op ons af te vuren. Wij zoeken samen uit hoe we jou het beste kunnen helpen vanop afstand, of indien het echt niet anders kan (zoals bij een maatschappelijke noodzaak, noodsituatie) via een huisbezoek – waar de regels worden gerespecteerd.

Misschien merk je het ook zelf al in de postbus. Maar de verdeling van de post duurt langer. Hou er ook rekening mee, als je iets naar ons kantoor – gasthuisstraat 31, 1000 Brussel – stuurt, dat dit een tijd onderweg is. En we de bus ook pas om de 2 weken gaan leeghalen. Dus indien het kan, probeer zoveel mogelijk digitaal te werken. Of spreek af met jouw coach hoe je de papieren bezorgd.

Een overzicht van de belangrijkste punten van de persconferentie:

  • 1 vaste bezoeker in woonzorgcentra, rusthuizen en instellingen voor mensen met een beperking mogelijk. > Omwille van de heftige reacties en met oog op de bescherming van de bewoners in de centra en personeel werd beslist deze richtlijn voorlopig uit te stellen.*
  • Massa-evenementen worden tot eind augustus afgelast
  • Scholen blijven voorlopig gesloten. Er is les vanop afstand geregeld.
  • Tuincentra en Doe-het-zelfzaken kunnen vanaf zaterdag 18 april terug heropenen.
  • Wanneer de maatregelen worden opgeheven wordt aangeraden stoffen mondmaskers te dragen wanneer je buiten gaat. Wij doen beroep op vrijwilligers om mondmaskers te krijgen. > alin/wie-wenst-mondmaskers/

*Het was een optie voor de centra om bezoekers onder strikte voorwaarden te ontvangen. Het werd aangekondigd dat er een mogelijkheid was om een vaste bezoeker toe te laten, die al 2 weken geen ziektesymptomen vertoonde. Echter, dit was aan de instelling zelf om te beslissen. Onmiddelijk na de verkondiging in de pers kwam er onbegrip vanuit de centra, maar tevens ook van de bewoners. Zij begrijpen dat hun veiligheid voorop staat, ook al was het een nobele gedachte om de vereenzaming tegen te gaan. Met andere woorden: de richtlijn wordt voorlopig opgeschort tot er verbetering is en duidelijke regels komen.

Heb je nog vragen?

contact alin
02 506 04 95 / info@alin-vzw.be

0 Comments