Online cursus: omgaan met Corona-patiënten

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 01/04/2020 | Actueel, info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB, vormingen | Reacties uitgeschakeld voor Online cursus: omgaan met Corona-patiënten tags: , ,

Omdat er heel veel vragen rijzen over hoe je nu correct en veilig met patiënten die het Corona-virus hebben, moet omgaan, werd een online cursus uitgewerkt. Deze cursus kan ook interessant zijn voor persoonlijke assistenten en hun budgethouders.

De bacheloropleiding Verpleegkunde van de Howest zette hun schouders hieronder in samenwerking met BEFEZO, NKVV en in overleg met het kabinet van minister Beke.

checklist veiligheid

Ze gebruiken het woord ‘BRAVO’ als leidraad. Veerle Coupez: “’B’ staat voor ‘Belangstelling voor handhygiëne’, ‘R’ voor ‘Respect voor hoesthygiëne’, ‘A’ voor ‘Aandacht voor beschermingsmiddelen’, ‘V’ voor ‘Voldoende reiniging en ontsmetting’ en ‘O’ voor ‘Ongelooflijk’.

Neem een kijkje: online cursus – omgaan met Covid-19 patiënten


0 Comments