Wet op onbelast bijklussen werd vernietigd

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 27/04/2020 | Actueel, info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB, Wetgeving | Reacties uitgeschakeld voor Wet op onbelast bijklussen werd vernietigd tags:

Er is nog geen reden tot paniek. Voor 2020 kan je gerust nog tot €6340 onbelast bijklussen (mits je voldoet aan de voorwaarden). Dit kan gemakkelijk via het platform van onze partners van Trixxo en Helpper.

Echter, voor 2021 wordt er nog volop bemiddeld. Het Grondwettelijk Hof heeft de wet op onbelast bijklussen vernietigd. Met de motivatie dat dit concurrentie is voor de werknemers en zelfstandigen. Zij zijn voor dezelfde taken wel belast. De verschillende behandeling tussen arbeidswetgeving, sociale zekerheidsstelsel en fiscaliteit bij werknemers en bijklussers wordt als discriminatie aanzien.

Er zal vanaf 2021 kunnen teruggevallen worden op de oude regelgeving. Dan kan men nog bijklussen via een erkend deeleconmieplatform, maar dan sowieso aan een belastingstarief van 10% bijklussen.


0 Comments