Een consumptiecheque voor je persoonlijk assistent?

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 23/06/2020 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB, Wetgeving | Reacties uitgeschakeld voor Een consumptiecheque voor je persoonlijk assistent? tags: , , ,

Om de Horeca te steunen heeft de overheid een Horeca/consumptiecheque goedgekeurd. Wanneer je jouw assistent via een sociaal secretariaat tewerkstelt kan je hem een extraatje geven (onder de Corona-bonus).

Dit kan onder de vorm van een (belastingsvrije) consumptiecheque ter waarde van €300. Deze cheque kan gebruikt worden bij de plaatselijke handelaars, sportactiviteiten of in de cultuursector. Dit om de hardst getroffen sectoren een duwtje in de rug te geven. Deze cheque blijft 1 jaar geldig.

De Cheque is nog niet opgenomen in het staatsblad. Maar je kan hem eventueel wel al aanvragen bij jouw leverancier van maaltijd/eco-cheques, en nadien een loonbrief door het sociaal secretariaat laten opmaken met terugwerkende kracht.
Maak ook een bijlage aan de arbeidsovereenkomst of aan de takenovereenkomst waarin je deze cheque binnen de Covid-bonus geeft. Bewaar een exemplaar in de map, geef een exemplaar aan jouw sociaal secretariaat, en registreer deze bijlage apart in www.mijnvaph.be. PAB-ers moeten een exemplaar opsturen naar team budgetbesteding van het VAPH voor registratie in hun dossier .

Meer info?
Wat-is-de-consumptiecheque-alweer?


0 Comments