Een persoonlijk assistent aanwerven? Werf deze aan voor eind 2020…

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 21/09/2020 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Een persoonlijk assistent aanwerven? Werf deze aan voor eind 2020… tags: , ,

Als budgethouder van een persoonsvolgend budget of persoonlijk assistentiebudget kan je ook een persoonlijk assistent in dienst nemen. Je kan zelf werkgever worden van deze persoon na inschrijving bij een sociaal secretariaat. Is het jouw eerste aanwerving*? Dan is het voordeliger als je de werknemer dit jaar nog aanwerft.

Je krijgt dit jaar nog een doelgroepvermindering van onbepaalde duur, voor die eerste aanwerving*.
De overheid wil startende ‘ondernemingen’ – je krijgt als werkgever een ondernemingsnummer- een duwtje in de rug geven door de RSZ-bijdragen te verminderen. Die vermindering kan je krijgen voor de eerste zes aanwervingen.

Deze info kan je nog eens nalezen bij jouw sociaal secretariaat. Hulp nodig bij het inboeken op mijnVAPH.be van de facturen van het sociaal secretariaat? Hiervoor kan je terecht bij onze helpdesk of de coach.

*Het gaat hier over een allereerste aanwerving. Of, wanneer u de vorige 4 opeenvolgende kwartalen geen werknemers tewerkstelde.


0 Comments