Covid19 bonus uitgebreid

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 01/10/2020 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Covid19 bonus uitgebreid tags: , ,

Voorlopig is er nog geen einde in zicht wat de Corona betreft. De Vlaamse overheid buigt zich binnenkort dan ook over de uitbreiding van de COVID19-bonus. Dat besluit zou de budgetoverschrijding optrekken naar 25,5% op je jaarbudget (voorheen al 17% tot eind september) en dit tot en met 31 december 2020. We wachten op de goedkeuring.


De Corona-crisis blijft voorlopig nog even duren. De overheid is hiervan op de hoogte en beseft dat het moeilijk wordt om de hulp die nodig is te blijven vinden of inschakelen. Sommigen dreigden hun jaarbudget te overschrijden. De hulp valt weg door Corona, er moeten alternatieven gezocht worden… Het gaat hier vaak om kosten die niet voorzien waren in het budgetplan. Voor deze mensen werd de Covid19-bonus in het leven geroepen. Ook voor de nakende uitbreiding naar 25,5% en tot eind dit jaar, gelden dezelfde regels:

  • Oorspronkelijke hulp valt weg door Corona
  • Er worden nieuwe of aangepaste contracten gemaakt
  • voor hulp die thuis één-op-één wordt aangeboden
  • Dit voor hulp tijdens de periode: 14 maart 2020 tem 31 december 2020

Reeds bestaande Covid-overeenkomsten mag/kan je dus verlengen naar 31/12/2020.
Er kan alternatieve ondersteuning bij een Vergunde Zorgaanbieder worden ingekocht.

Lees de communicatie even na:

En bekijk zeker onze artikelen op onze website of contacteer de helpdesk of coach bij vragen.

contact alin
02 506 04 95 / info@alin-vzw.be

0 Comments