De IRPC’s buigen zich over de toekenning van PAB’s

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 08/10/2020 | Actueel, PAB | Reacties uitgeschakeld voor De IRPC’s buigen zich over de toekenning van PAB’s tags: , , ,

Update: de deadlines voor het indienen van de checklists wordt verplaatst naar 31 januari. De toekenningen zullen ook later gebeuren zodat de MDT’s voldoende de tijd hebben de dossiers op te volgen.

We richten ons tot ouders van minderjarige personen met een handicap. Indien er bijstand nodig is kan deze aangevraagd worden bij de intersectorale toegangspoort. Jullie kunnen/konden ook een aanvraag indienen voor een Persoonlijk Assistentie Budget (PAB).

De Intersectorale Regionale Prioriteitencommissies (IRPC) buigen zich over deze aanvragen. De Vlaamse regering keurde een begroting van 9,084 miljoen euro goed voor de toekenning van PAB’s.

De IRPC’s zullen doorgaan in de tweede helft van december. Waarbij de eerste toegekende PAB’s kunnen opstarten vanaf 1/1/2021. De deadline voor het indienen van priorchecklists, (jouw vraag voor een PAB uit 2019), is maandag 2 november 2020. Jouw aanvraag wordt bijgevolg in deze beoordelingsronde van het IRCP opgenomen.

138 minderjarigen die hun aanvraag deden voor 14/08/2012 krijgen binnenkort de mogelijkheid om hun PAB op te starten.

Van zodra er een PAB of PVB terbeschikking wordt gesteld, kan je je laten bijstaan door een bijstandsorganisatie.

Eens je de terbeschikkingstellingsbrief van het VAPH ontvangen hebt, waarin de uiterlijke startdatum van jouw budget in vermeld staat, kan je contact opnemen met ons en een afspraak met een van onze coaches inplannen. Op deze manier kan je goed geïnformeerd aan de slag met jouw budget.

contact alin
02 506 04 95 / info@alin-vzw.be

Contactformulier alin vzw


0 Comments