Controleer je Trixxo Exxtra bijklussers

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 27/11/2020 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Controleer je Trixxo Exxtra bijklussers tags: , , , ,

Als je bijklussers inschakelt via het deeleconomieplatform van Trixxo Exxtra, zal je bijklusser binnenkort een brief in de bus ontvangen.

Trixxo brengt hem/haar op de hoogte van de gepresteerde uren die hij/zij bijkluste. Is er nog overschot om te gaan bijklussen? Of is er overschrijding van het maximaal aantal uren? Het is voor jou als budgethouder belangrijk om hier ook op de hoogte van te zijn. Zo weet je dat de bijklusser nog ingezet kan worden, of dat er een creditnota kan volgen. In beide gevallen geldt er een deadline van 15/12/2020.

Overschrijding maximumbedrag

De fiscale limiet voor 2020 ligt op €6340. Indien je hier over gaat zal je extra belast worden. Het verdiende bedrag bestaat uit: de uitbetaalde prestaties, de servicekost en de BTW op de servicekost.

De bijklusser krijgt de mogelijkheid om het overschreden bedrag terug te storten en zo de extra toeslag te vermijden. De instructies vind je in de brief. Het is belangrijk dat de terugbetaling gebeurt voor 15/12/2020. Op deze manier kan dit tijdig rechtgezet worden.

Na de terugbetaling zal er een creditnota worden opgemaakt en de budgethouder zal een terugbetaling krijgen vanuit TRIXXO.

Nog overschot

De bijklusser kan maximaal tot €6340 aan prestaties bijklussen doen (opgelet met inbegrip van de servicekost en de BTW op de servicekost). Indien het plafond van €6340 niet is bereikt, krijgt de bijklusser de mogelijkheid om in de maand december nog bij te klussen. Uiteraard is dit enkel te vergoeden vanuit het PAB/PVB-budget van de budgethouder als er voldoende resterende middelen zijn.

Het is dus belangrijk als budgethouder om de gepresteerde uren na te kijken en in overleg te gaan met je bijklusser. Je weet, elke overschrijding (buiten de Corona-bonus) moet je privé gaan bijpassen.

Prestaties voor de maand december kunnen doorgegeven worden tot 15/12/2020. Indien je dit later doorgeeft, kan het zijn dat de prestaties te laat worden verwerkt en dit reeds als prestaties van januari 2021 worden gezien. De datum van uitbetaling bepaald het fiscaal jaar.

Neem zeker contact op met je coach om je PAB of PVB budgetplan en je huidige besteding na te kijken om zo te vermijden dat je als budgethouder in overschrijding gaat met je PAB/PVB.

Indien je nog vragen hebt kan je steeds terecht bij Trixxo Exxtra: 078 150 550 
Of bel ons op de alin helpdesk: 02 506 04 95 / info@alin-vzw.be


0 Comments