Niet-telewerkbare aangifte: Niet Meer verplicht voor de budgethouder die assistenten tewerkstelt via PC337

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 30/03/2021 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB, Wetgeving | Reacties uitgeschakeld voor Niet-telewerkbare aangifte: Niet Meer verplicht voor de budgethouder die assistenten tewerkstelt via PC337 tags: , , , , ,

Er is intussen een UPDATE: Telewerk aangifte is niet nodig 😉

Telewerk is meer dan ooit verplicht, voor zover het mogelijk is, en dit minstens nog tot 30 april. De inspectiediensten controleren volop of ondernemingen het verplicht telewerk naleven en delen zonodig boetes uit.
Om de controles te vergemakkelijken, moeten alle werkgevers tegen 6 april voor het eerst een aangifte telewerk doen op de site van de RSZ. Die verplichting kwam er naar aanleiding van het Overlegcomité vorige woensdag.

Wanneer je als budgethouder een assistent tewerkstelt via PC337 dan weet de overheid dat deze tewerkstelling sorteert onder PC337, zijnde de essentiële sector.

Doch er wordt van je als werkgever verwacht dat je maandelijkse aangfite doet van het aantal assistenten die je tewerkstelt die niet via telewerk kunnen ingezet worden.
– De aangifte van 1 april 2021 moet je uiterlijk doen op 6 april 2021
– De situatie van 1 mei 2021 moet je uiterlijk doen op 6 mei 2021
– De situatie van 1 juni moet je uiterlijk doen op 6 juni


Voor meer informatie contacteer je sociaal secretariaat en doe budgethouder werkgever als burger zelf de aanmelding via de website van RSZ: Doorgeven Corona telewerkaangifte
Meer info vind je ook op :
Coronacrisis: maatregelen voor werkgevers -Sociale Zekerheid


0 Comments