Gratis starterstraject: Meer weten om vlot je PAB of PVB te starten

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 19/05/2021 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Gratis starterstraject: Meer weten om vlot je PAB of PVB te starten tags: , ,

Kreeg je voor het eerst in mei 2021 een PVB of PAB ter beschikking gesteld, kies dan vandaag nog, zonder aarzelen, voor een gratis starterstraject bij alin vzw

Wat is zo’n starterstraject?

De overheid voorziet in een vernieuwende aanpak voor nieuwe starters, waarbij een starter een gratis starterstraject kan aangaan binnen alin vzw. Een alin coach uit jouw regio, helpt je wegwijs doorheen alle informatie die je als nieuwe PAB of PVB budgethouder moet verwerken. Je krijgt een overzicht in functie van jouw noden en wat voor jou als haalbare oplossing wordt geacht. Dit alles wordt netjes in een bestedingsplan gegoten, zodat je goed het overzicht van de besteding kan bijhouden en budgetoverschrijdingen vermijdt. En jouw alin coach gaat samen met je op zoek naar de meerwaarde van een goede voorbereiding en adequate inzet van je budget, zodat zo optimaal mogelijk de beste ondersteuning in jouw regio kan worden ingezet, op maat van jouw vragen en wensen.

Wie kan beroep doen op zo’n starterstraject?

Elke nieuwe budgethouder die voor het eerst een ter beschikkingsstellingsbrief voor een PAB of PVB ontvangt, en waarvan de ingangsdatum 1 mei 2021 is.

Meer nog, op de brief van het VAPH wordt vanaf 1 mei 2021wordt jouw recht op een gratis starterstraject ook vermeld.

  • Voor de PVB budgethouder die een terbeschikkingsstelling kreeg met ingang vanaf 1 februari 2021, kijken we graag na hoe we op een andere manier een schikking kunnen nemen in samenspraak met het VAPH

Jouw voordeel hierbij?

Je krijgt via het starterstraject een gratis lidmaatschap voor het lopende jaar en de bijstand voor het aan de slag gaan met je PAB of PVB wordt in de opstartfase gratis aangeboden.

Zo kan je je PAB of PVB maximaal inzetten voor het organiseren van jouw ondersteuning en hoef je niet onmiddellijk van bij de opstart te investeren in bijstand om je op weg te helpen.

Meer weten om goed te besteden :

Neem contact op met onze helpdeskmedewerker op 0478 96 02 16 of meld je aan via ons online aanmeldingsformulier.

Binnenkort organiseren we ook starterssessies in jouw buurt!

Als jij recent een terbeschikkingstelling kreeg kan je best wat info gebruiken. Schrijf je daarom in op een van onze starterssessies:


0 Comments