RSZ richtlijnen en tewerkstellen van assistentie bij persoon met een handicap onder bewind

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 28/06/2021 | Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor RSZ richtlijnen en tewerkstellen van assistentie bij persoon met een handicap onder bewind tags: , , ,

RSZ heeft een aantal lijnen uitgestippeld die de rollen van budgetbeheer en assistentie verlenen strakker zetten.

Zo stelt RSZ dat het werkgeverschap, en dus het toekennen van een ondernemingsnummer, niet langer kan op naam van de persoon met een handicap als deze persoon onder bewind staat.

Het bewind zorgt ervoor dat er op naam van deze persoon met een handicap, niet langer een ondernemingsnummer kan worden toegekend.

RSZ garandeert dat wanneer de bewindvoerder een professionele bewindvoerder is en een eigen advocatenkantoor beheert, het werkgeverschap met de rechten van korting bij eerste werknemers niet zullen worden benadeeld. De tewerkstelling van eigen werknemers en de tewerkstelling als bewindvoerder van assistenten voor een persoon met een handicap worden apart gezien.

Voor situaties uit het verleden, waarbij het ondernemingsnummer wel staat op naam van de persoon met een handicap die onder bewind staat, zullen overgangsmaatregelen worden uitgewerkt. We houden je op de hoogte van zodra hier meer duidelijkheid over is.

Voor meer informatie, volg onze nieuwsbrief, of contacteer onze collega’s op onze helpdesk via 02/506 04 95


0 Comments