Update van VAPH

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 22/02/2022 | Actueel, info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Update van VAPH tags: ,

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap zit niet stil. Het is interessant om hun nieuwsbrief te ontvangen, dan ben je van de laatste nieuwtjes meteen op de hoogte.

What’s new in VAPH-land?

Hieronder bundelen we even de laatste infoberichten van het VAPH. Helemaal beneden deze pagina kan je ook de laatste bestedingsregels raadplegen.

Indienen laattijdige kosten 2021

Je kan nog tot en met 31 maart 2022 facturen indienen op mijnVAPH, budgetlijn 2021. Dit betekent: facturen van prestaties die in 2021 gebeurd zijn en waarvoor er al een erkende overeenkomst in mijnVAPH bestaat.
meer info? Lees het alin-artikel

https://www.vaph.be/nieuws/indienen-laattijdige-kosten

Verschillende mededelingen over de besteding van uw persoonlijk budget

Het is niet de bedoeling dat er facturen naar team budgetbesteding gestuurd worden. Indien je een terugbetaling van je kosten wil, kan dit door een kostenstaat of door ze online via mijnVAPH.be bij de juiste contracten in te dienen. Is dit te complex voor jou of wil je geen fouten maken? Dan kan je dit altijd uit handen geven bij je bijstandsorganisatie. Aan de hand van rekneingsfaschriften en facturen die je bezorgt naar info@alin-vzw.be, kunnen we een terugbealing aan het VAPH in orde maken.

Voor je kosten kan indienen moet er een goedgekeurde overeenkomst zijn. Dit betekent, een schriftelijke overeenkomst met de tegenpartij die voldoet aan de opgelegde richtlijnen, én die goedgekeurd wordt door het VA¨PH.

Verschillende mededelingen over de besteding van uw persoonlijk budget | VAPH


Opnieuw een indexering van het minimumloon van je assistent

Het minimumloon is onderhevig aan de spilindex, dit betekent dat dit mee stijgt, wanneer ook het leven duurder wordt. Hoe hier rekening mee!

Controleer of je in regel bent. Zo niet, neem je best contact op met jouw sociaal secretariaat.

mededeling-aan-pab-en-pvb-budgethouders-17-2-22.pdf (vaph.be)


Verbeteringen aan mijnVAPH

In het najaar van 2021 zijn ze overgeschakeld naar een nieuwe technologie. Dit betekent dat mijnVAPH af en toe nog wat wordt bijgeschaafd.
Je krijgt regelmatig een overzicht van deze updates:
mededeling-aan-pab-en-pvb-budgethouders-26-januari-2022.pdf


Handleiding mijnVAPH vernieuwd

Het VAPH kreeg een nieuwe look. De handleiding werd aangepast met de nieuwe screenshots van de schermen.
Geraak je er toch nog niet wijs uit? Bel gerust onze helpdesk voor hulp.

https://www.vaph.be/handleiding-mijnvaph/inloggen-startpagina


Vragen stellen via mijnVAPH.be

Men stapt af van het systeem van mailen. Vanaf nu kan je jouw vraag betreffende je VAPH dossier rechtstreeks gaan stellen aan het VAPH. Via de e-ID of mits volmacht, kan je inloggen op mijnVAPH.be en je vraag stellen.

Dit systeem is er gekomen omdat we steeds strenger en voorzichtiger met persoonsgegevens moeten omgaan. Dus in het kader van de GDPR-wetgeving werd een vraagknop ontwikkeld. De antwoorden zullen dan ook daar zichtbaar zijn.

Voorlopig is het nog mogelijk om mails te sturen, maar op termijn zal alles via het digitale dossier verlopen.

meer info: https://www.vaph.be/nieuws/nieuwe-manier-van-vragen-stellen-mijn-vaph

https://www.vaph.be/nieuws/infonota-inf2210-nieuwe-manier-van-vragen-stellen-mijn-vaph


Update bestedingsregels PAB en PVB


0 Comments