Uitgelicht: Dito vzw, voor personen met een handicap en meer

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 12/08/2022 | Actueel, Ik zoek..., info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Uitgelicht: Dito vzw, voor personen met een handicap en meer tags: , ,

Dito is partner van alin vzw. Historisch gezien is alin vzw vanuit het vroegere VFG (Vereniging voor Personen met een Handicap) opgericht. Intussen zijn we als bijstandsorganisatie al lang onafhankelijk. Desalniettemin onderhouden we graag onze banden met Dito. Daarom een kleine voorstelling van deze partner.

VFG klinkt nog bij vele mensen bekend in de oren. Het is nog maar van 1 januari 2022 dat ze overgingen naar een vernieuwde look met een nieuwe naam: Dito vzw.

Hun motto: Dito versterkt, verandert en verbindt. Ze ondersteunen personen met een handicap, chronische ziekte en hun netwerk. Ze informeren, organiseren en proberen het beleid te sturen.

  • Ze versterken de mensen door ze de weg te wijzen naar betere hulpverlening. Zo kan het dat bij het ontvangen van een persoonsvolgend of persoonlijk assistentiebudget je alin vzw weleens tegenkomt. Op zoek naar specifieke hulp? Dan kan je terecht bij Zorgwijs.be.
  • Ze luistert naar de mensen en op basis daarvan gaan ze aan de slag om de maatschappij en het beleid waar mogelijk bij te sturen/te veranderen. Opdat iedereen op een gelijkwaardige manier kan leven.
  • Daarnaast verbindt ze mensen van alle achtergronden en situaties met elkaar door het hele jaar door leuke activiteiten te organiseren.
  • Tot slot blijft Dito ook een vrijwilligersorganisatie. Als budgethouder kan je een contract met Dito starten voor vrijwilligers in te schakelen. Die kan je met jouw PAB of PVB budget betalen.

Lidmaatschap Dito vzw

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten, nieuwe informatie, advies of van voordelen genieten? Dito kan een goede aanvulling zijn voor van alles op de hoogte te blijven omtrent regelgeving en beleid van handicap. Kies voor een lidmaatschap bij Dito vzw.

Je hebt keuze uit een gratis lidmaatschap – waarbij je brochures krijgt, info en advies. Of voor een betalend lidmaatschap: €12/jaar – waarbij je van nog meer voordelen kan genieten… druk op de knop hieronder en kom er meer over te weten.

Een specifieke vraag voor Dito? Stel ze hier: https://www.ditovzw.be/contact/


0 Comments