Gratis opstart bijstand

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 20/02/2023 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Gratis opstart bijstand tags: ,

Gratis bijstand door alin vzw

Heb je onlangs een persoonlijk assistentiebudget (PAB) of een persoonsvolgend budget (PVB) toegekend gekregen en weet je niet onmiddellijk hoe hiermee aan de slag te gaan? Wij kunnen jou hier gratis in bijstaan. Startende budgethouders kunnen in hun opstartjaar gratis gebruik maken van bijstand in hun zoektocht naar ondersteuning.

Wat houdt deze gratis bijstand precies in?

Bij het opstarten van je PAB of PVB kan je je aanmelden bij alin om aanspraak te maken op gratis opstart bijstand. Dit houdt in dat je het eerste jaar een gratis lidmaatschap aangeboden krijgt. Onder het lidmaatschap valt de laagdrempelige bijstand zoals algemeen advies van de helpdesk via e-mail of telefoon , infosessies, nieuwsbrieven… Daarnaast kan je rekenen op een aantal gratis huisbezoeken en/of intensieve bijstand van op afstand (bijvoorbeeld een digitaal overleg, contacten leggen met diensten,…) waarbij onze coaches hun uiterste best doen om jou de kneepjes van het vak te leren. De coach bekijkt samen met jou wanneer je opgestart bent. Dit betekent: jouw contracten zijn lopende en je bent klaar om de eerste kosten in te dienen.

Wanneer de gratis bijstand afgerond is, kan de budgethouder ervoor kiezen om lid te blijven bij alin en al dan niet verder gebruik te maken van de intensieve bijstand. Het lidmaatschap kost 50 euro per jaar. Voor intensieve bijstand betaal je op dit moment 80 euro/uur. Bij een huisbezoek komt er ook een forfait bij voor de verplaatsing van de coach twv 40 euro. Deze kosten kan je betalen met je PAB of PVB.

Uitzonderingen?

In principe zal de terbeschikkingstellingsbrief van het VAPH vermelden of je recht hebt op gratis bijstand. Wij kunnen dit na afsluiting van een lidmaatschap met volmacht altijd gaan controleren in mijnVAPH.be .

Let’s go!

Heb jij nog vragen of wens je bij alin aan te sluiten? Neem contact op via onze helpdesk: 02 486 42 65 of stuur ons een mailtje: info@alin-vzw.be .
Vermeld alvast de naam van de budgethouder en eventuele budgetbeheerder (bewind/wettelijke vertegenwoordiger/voogd/…), terbeschikkingstellingsdatum (vind je op de VAPH-brief), Vlaams Fonds nummer, Rijksregisternummer, contactgegevens en jouw vraag. Wij koppelen snel naar jou terug.


0 Comments