Aanpassing kilometervergoeding

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 24/04/2023 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB, Wetgeving | Reacties uitgeschakeld voor Aanpassing kilometervergoeding tags:

Zoals eerder angekondigd werd er beslist om de kilometervergoeding niet meer halfjaarlijks te herzien maar om het kwartaal. Dit door de schommelende brandstofprijzen. Vanaf april is er dus opnieuw een nieuwe kilometervergoeding van kracht. Het verlaagt naar 0,4246 euro/km.

Als je als werkgever een vergoeding geeft aan je werknemer, zal je dus de nieuwe prijs moeten hanteren. De vergoeding geldt voor personen die met een eigen gemotoriseerd voertuig rijden in functie van de budgethouder. Voor vrijwilligers in dienst via een vrijwilligersorganisatie, zal de organisatie zorgen voor aangepaste onkostenformulieren/maandstaten.


0 Comments