Teaser documentaire: Mirakel n°71 – Nathalie op reis naar Lourdes

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 24/05/2023 | Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Teaser documentaire: Mirakel n°71 – Nathalie op reis naar Lourdes tags: , ,

Budgethouder Nathalie Basteyns heeft PPMS: Primair Progressief Multiple Sclerose. Een neurologische ziekte waarbij je snel achteruitgaat. Nathalie zit intussen al 8 jaar in een rolstoel, maar ze blijft niet graag bij de pakken zitten. Als documentairemaakster heeft ze van in het verleden, een goed contact met fotografe Lieve Blancquaert. Het was Lieve die de vraag stelde: ‘Nathalie, waarom gaan we niet op zoek naar een mirakel voor jou?’. Het was de start van een avontuur die hen, samen met verpleger Gustave, naar Lourdes leidde.

VRT Max

Er zijn al 70 mirakels door de katholieke kerk erkend. Nathalie hoopt om nummer 71 te worden.
Hun reis, die gepaard ging met de nodige uitdagingen die iemand in een rolstoel tegenkomt, werd in een mooie documentaire gegoten.

De 3-delige documentaire kan je vanaf 30 mei om 21u20 op Canvas en VRT MAX bekijken. En wij hebben alvast een interview te pakken in onze volgende alinEA. Iets om naar uit te kijken!

Benieuwd naar de docu? Via deze link vind je alvast de trailer:


0 Comments