Parkeren in centrum Antwerpen

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 18/07/2023 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB, Wetgeving | Reacties uitgeschakeld voor Parkeren in centrum Antwerpen tags: ,

Vanaf 1 augustus is er een aangepaste regeling voor parkeren in Antwerpen. Voor sommige zones heb je een blauwe kaart nodig of zal je een bezoekerspas moeten aanvragen. Dit is belangrijk! Hoe zit het met jouw parkeergelegenheid? En wat als jouw coach een huisbezoek komt doen?

Wat is er aan de hand?

Stad Antwerpen wil de auto wat meer bannen en mensen aanzetten tot het gebruik van alternatieve verplaatsingsmiddelen.
Het is vooral in het historisch centrum dat een parkeerzone wordt ingevoerd waar enkel de bewoners en personen met een juiste vergunning kunnen parkeren op straat. Het gaat dan over de zone tussen de Brouwersvliet en Ankerrui in het noorden, de Leien in het oosten, de Scheldestraat, Kronenburgstraat en Kasteelpleinstraat in het zuiden, en de Schelde in het westen

Via deze link kan je jouw situatie aanduidden en krijg je gerichte informatie over wat je kan of moet doen: Stad Antwerpen: Auto parkeren

Parkeren kan je wel nog steeds doen in de publieke parkings of een van de Park + Ride zones aan de rand van de stad. Check op voorhand of er beschikbaarheid is: slimnaarantwerpen.be/publieke-parkings

Personen met een handicap kunnen registreren!

Woon je in Antwerpen of bezoek je regelmatig en heb je een parkeerkaart voor personen met een handicap? Je kan jouw nummerplaat laten registreren, zo kan je vanaf 1 augustus gratis blijven parkeren op de voorziene plaatsen.
Je kan als inwoner ook een parkeervergunning voor bewoners vragen.

Kom er hier alles over te weten en maak snel werk van jouw registratie: stad Antwerpen

De coach komt op huisbezoek, wat nu?

Als bewoner kan je online een bezoekerspas aanvragen. Je kan je aanmelden bij gemeentebedrijf MPA (Mobiliteit en Parkeren Antwerpen). Er kan tot maximaal 90 uur per kwartaal uitgedeeld worden aan bezoekers. Die kunnen dan maximum 3 uur binnen die zone parkeren op straat.

De coach zal dus soms wat creatief moeten omspringen met de huisbezoeken.
Hij/zij zal indien nodig op voorhand even contact nemen om te horen wat de opties zijn.


0 Comments