Ik krijg een PAB! Ik krijg daarom TWEE brieven!?

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 10/08/2023 | Actueel, PAB | Reacties uitgeschakeld voor Ik krijg een PAB! Ik krijg daarom TWEE brieven!? tags: , , ,

Een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) is een budget dat het VAPH u geeft om de assistentie voor uw kind thuis of op school te organiseren en te financieren. Enkel minderjarigen kunnen een persoonlijke-assistentiebudget aanvragen.  
Het Agentschap Opgroeien is bevoegd voor de aanvraag(procedure). 

  • Als het Agentschap Opgroeien je aanvraag goedkeurt, zal het Team Jeugdhulpregie van jouw provincie je een brief sturen. 
    Het logo op deze brief is dat van het  Team Jeugdhulpregie van jouw provincie: (in dit voorbeeld: van Vlaams Brabant) 
tekst PAB jongerenwelzijn

In de brief staat de goedkeuring van je aanvraag voor een PAB, MAAR je moet eerst bevestigen, nadien krijg je officieel de beslissing en volgt er normaal de 1ste van de volgende maand een budget ter beschikking door het VAPH. 

OPGELET! Ze vragen jou om te bevestigen of je het PAB nog wenst. Je moet hierop reageren als dat zo is. Respecteer de deadline! Antwoord per mail of aangetekende post.

Met deze brief sluit het team Jeugdhulpregie van het Agentschap Opgroeien je aanvraag(procedure) af en dragen ze je dossier over naar het VAPH: het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. 

Nu is het de beurt aan het VAPH. 
 

  • VAPH stuurt je opnieuw een brief, met logo van VAPH bovenaan links op de brief. Dat logo ziet er zo uit: 

In deze brief staat veel meer informatie over het budget dat je ter beschikking gesteld krijgt: vanaf wanneer je het budget krijgt, hoe groot het budget is, met hoeveel zorgpunten dit overeenkomt, of u eventueel recht heeft op een aantal sessies Gratis Bijstand van een bijstandsorganisatie en ook wat je moet doen om het budget op te starten. 
 
Als je graag hebt dat alin vzw je helpt bij de opstart en de besteding van het PAB, is het deze tweede brief, die van het VAPH, die we graag inkijken om te weten wat voor jou de mogelijkheden zijn. 
Als je contact met ons opneemt voor ondersteuning bij de opstart en besteding van je PAB, zullen we je dan ook vragen om ons deze brief van het VAPH te bezorgen. 


0 Comments