Halloween en Allerheiligen

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 31/10/2023 | Actueel | Reacties uitgeschakeld voor Halloween en Allerheiligen

Vandaag zijn we nog bereikbaar op de helpdesk. Op 1 november vieren we Allerheiligen. We zijn er terug op donderdagvoormiddag.

Wist-je-datje

Op 31 oktober vieren we All Hallows Eve -> Allerheiligenavond. Oorspronkelijk om de oogst te vieren en een vrije dag te hebben voor het Keltische Nieuwjaar of Samhain. Het was pas vele eeuwen later in Ierland dat men hier Trick Or Treat tochten aan verbond en beloofde te bidden voor een snellere bevrijding uit het vagevuur. Sindsdien is het een beetje zijn eigen leven gaan leiden en neemt vooral in Amerika Halloween grootse proporties aan. Haal je griezeligste kostuum en die pompoenen maar boven!

Allen zijn heilig
morgen is het dus aller feestdag
in gedachten geliefde overledenen begroeten
tussen de zerken oude vrienden ontmoeten
een dag met een traan en een lach


0 Comments