Verplichte aansluiting bij een preventiedienst!

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 18/10/2023 | Actueel, Wetgeving | Reacties uitgeschakeld voor Verplichte aansluiting bij een preventiedienst! tags: ,
Belangrijke informatie!

Als jij personeel tewerkstelt via een sociaal secretariaat ben je verplicht om aan te sluiten bij een externe dienst preventie en bescherming. Informeer bij hen wat je allemaal moet doen. Had je al personeel in dienst en nog geen aansluiting, dan heb je nog de tijd tot mei 2024 om dit in orde te brengen.

Deze nieuwe regelgeving geldt voor zowel taken- als arbeidsovereenkomsten. De persoonlijk assistent wordt op deze manier beschermd door de welzijnswetgeving.

Neem contact op met jouw sociaal secretariaat en ga na of dit al in orde is of dat dit in orde gebracht kan worden.

De welzijnswetgeving houdt kort door de bocht in, dat je de assistent laat werken in een veilige en aangename sfeer. Als werkgever moet je de veiligheid en gezondheid te allen tijde waarborgen.

Meer weten over de regelgeving? Weet dat een persoonlijk assistent onder de regeling van huispersoneel vallen. Je kan de wetgeving nalezen:
Koninklijk besluit van 7 mei 2023 tot vaststelling van specifieke maatregelen betreffende het welzijn op het werk van dienstboden en huispersoneel in boek X van de codex over het welzijn op het werk, BS 15 mei 2023.


0 Comments