Opgelet voor rappels

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 20/02/2024 | Actueel | Reacties uitgeschakeld voor Opgelet voor rappels tags: , , ,

Het kan altijd wel gebeuren dat je een factuur uit het oog bent verloren. Misschien legde je ze even aan de kant in afwachting dat het VAPH nog een bijstorting doet op de budgetrekening? Je hebt 30 dagen de tijd om een factuur te betalen.

Toch vergeten? Geen enkel probleem. Je zal op een later moment een herinnering krijgen mocht de factuur nog niet betaald zijn. Zorg dat je deze dan zo snel mogelijk in orde brengt.
Want, er kunnen namelijk vanaf een tweede herinnering aanmaningskosten volgen.

Voor alin betreft het een interest kost van 10,5% op het factuurbedrag + een schadebeding van €15.
Deze ‘aanmaningskost’ kan je in principe niet met het budget betalen…

Je vindt dit apart op de factuur terug:

Bij ingave in mijnVAPH.be trek je deze kost dus af van het totaalbedrag. Betaal het volledige factuurbedrag met je PAB/PVB en zorg nadien voor een aanzuivering via de privé rekening naar je PAB/PVB-rekening, met vermelding: aanmaningkost factuur XXX

Wist je datjes

Je kan voor de facturen van alin aangeven of je deze per mail wenst te ontvangen. Noteer goed welk mailadres hiervoor gebruikt mag worden.

Een voordeel hiervan: je kan ten alle tijde alle facturen van alin via een online portaal (invoicecloud) gaan raadplegen. Opgelet, de betalingsstatus is niet up to date. Dus controleer dit zeker even in je bankapplicatie of vraag het gerust bij ons na als je nog een factuur ‘open’ ziet staan.


Tip: Betaal steeds met de gestructureerde mededeling. Zo wordt de betaling sneller gekoppeld aan de correcte factuur.

Tip2: We hebben een handige QR-code voorzien onderaan de factuur. Als je deze met de banking app scant wordt de betaling meteen volbracht. Je kan dit geen 2x scannen, dus een dubbele betaling is uitgesloten. Opgelet, zorg dat je met je budgetrekening de betaling volbrengt.
Je herkent de QR-code aan het teamleader-tekentje binnenin:


Heb je nog vragen hierover?
Contacteer ons: 02 486 42 61 / info@alin-vzw.be


0 Comments