Week van de vrijwilliger – De vrijwilligersservice van partner Dito in de kijker

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 06/03/2024 | Actueel, Ik zoek..., info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Week van de vrijwilliger – De vrijwilligersservice van partner Dito in de kijker tags: , , ,

Deze week staan de vrijwilligers in de spotlights. Ook vele budgethouders doen beroep op vrijwilligers. Via een erkende vrijwilligersorganisatie kunnen de kosten betaald worden met het PAB of PVB.

Ook van ons krijgen alle vrijwilligers een dikke dankjewel voor jouw inzet. Hoe klein ook, jij maakt mee het verschil voor onze budgethouders.

ps. ben jij nog op zoek naar hulp of wil je net helpen? Neem een kijkje op onze pagina: Ik zoek

Meer weten over vrijwilligerswerk of hoe jij er gebruik van kan maken? Maak kennis met onze partner Dito vzw!

Dito aan het woord:

Dito is een vereniging van en voor mensen met een handicap of chronische ziekte en hun netwerk. Zo zijn wij er ook voor heel wat budgethouders en vrijwilligers via onze vrijwilligersservice. Budgethouders gaan zelf op zoek naar geschikte vrijwilliger(s) en Dito doet de rest. Wij zorgen voor de nodige overeenkomsten, een verzekering voor je vrijwilliger en begeleiden je mee om de eventuele onkostennota correct in te dienen. Op basis van de onkostennota wordt een factuur opgemaakt en krijgt de vrijwilliger ook zijn of haar vergoeding gestort. Budgethouders van een PAB – of PVB-budget kunnen deze factuur betalen met hun budget.

Wil je zelf je vrijwilligers via Dito inschakelen?

Neem dan contact op:

E info@ditovzw.be
T 02 515 02 61
www.ditovzw.be/info/vrijwilligersservice


Een welgemeende dankjewel van iedereen voor allen die zich als vrijwilliger inzetten!

Ook minister Jan Jambon verspreid graag deze boodschap:

Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk0 Comments