Arrest Raad van State en de erfgenamen

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 19/06/2024 | Actueel | Reacties uitgeschakeld voor Arrest Raad van State en de erfgenamen tags: , , ,

RECAP:

Het arrest van de Raad van State zorgt ervoor dat een eerder afgekeurde meervraag of verminderde beheerskosten worden rechtgetrokken. De vorige beslissingen werden teruggefloten en je ontvangt het verschil terug op de budgetrekening. Je werd hiervan op de hoogte gesteld per brief.

EXTRA:

Echter, het kan zijn dat de budgethouder in kwestie ondertussen overleden is en deze middelen dus nooit heeft gekregen. Bij een overlijden moet je dit niet melden aan het VAPH gezien die informatie automatisch doorstroomt vanuit de gemeente. MAAR, als erfgenaam kan je wel nog aanspraak maken op die extra som.

Je moet voor 31 december 2024 de vraag stellen aan het VAPH via mail: budgetbesteding@vaph.be . Of per post naar: Koning Albert II-laan 15 bus 320, 1210 Brussel.
In je onderwerp noteer je duidelijk: “uitbetaling erfgenamen” en je noteert in de uitleg welke graad van verwantschap je hebt ten opzichte van de overleden persoon.


0 Comments