Word kandidaat voor de klankbordgroep handicap

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 21/10/2024 | Actueel, Ik zoek..., info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Word kandidaat voor de klankbordgroep handicap tags: ,
Klankbordgroep Vlaams Mensenrechteninstituut

We hoorden allemaal wellicht al van het VN-verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap. Samengevat dienen we de nodige inspanningen te doen om ook mensen met een handicap te laten participeren, zelfstandig te zijn en zo goed mogelijk te komen tot een inclusieve maatschappij. Dat is een blijvend proces waar jij misschien ook je steentje aan kan bijdragen.

Zonder controle of feedback zijn al die mooie woorden alleen maar utopie. Het is de taak in Vlaanderen van het Vlaams Mensenrechteninstituut om te waken over de mensenrechten en te strijden tegen discriminatie. Nu kregen ze een extra mandaat voor het onderdeel handicap. Ze richten een klanbordgroep Handicap op, waar ervaringsdeskundigen aan kunnen deelnemen. Men is dus op zoek naar personen met een handicap en hun vertegenwoordigers om hun kandidaat te stellen en zo mee te werken rond het thema handicap.

Het is niet zomaar iets. Door deel te nemen kan je dus actief de leefwereld van andere mensen gaan verbeteren.

Kom er meer over te weten op de website. Bij interesse kan je je kandidatuur insturen tot 3 november.

De geïnteresseerden kunnen hieronder het VN-verdrag eens doorspitten 😉


0 Comments