ik zoek een vrijwilliger

Herman zoekt iemand die hem begeleidt doorheenVlaanderen

Ik ben op zoek naar een vrijwilliger (M/V) om me op geregelde tijdstippen te begeleiden naar Brussel of andere plekken voor vergaderingen, congressen, workshops of/en andere bijeenkomsten rond handicaps in Vlaanderen.

Het kan overdag en/of ’s avonds.

 • ik ben 65 j, hardhorig, elektrische rolstoegebruiker ui Antwerpen Centrum;
 • ik spreek nederlands, frans, engels en portugees, en u?;
 • ik versta geen gebarentaal;
 • als de commnicatie moeilijk is, schrijven we het gewoon op;
 • u ontvangt een vrijwlligersvergoeding van € 30 per keer;
 • u rijdt gratis mee met de trein of bus of taxi;
 • een vouwfiets hebben is handig (maar niet noodzakelijk) en gratis bij het openbaar vervoer;
 • broodjes gezond zijn (meestal) voorzien;
 • kunnen typen is een voordeel maar geen noodzaak;
 • u houdt deuren voor me open en toe;
 • bij het toilet houdt u de wacht in de gang;
 • één keer per jaar is het met overnachting (all inclusive);
 • u woont in Antwerpen of omgeving;
 • u kan onmddellijk beginnen;
 • het is geen zware taak.

Herkent u zich hierin mail of messenger: Herman_Hillen@hotmail.com

Hartelijk dank,
Herman


Christo is op zoek naar een vrijwilliger om op reis te gaan naar Madrid

Hallo, ik ben Christo. Ik ben 29 jaar en ben slechtziend en heb autisme. Omwille van mijn slechte zicht ben ik op zoek naar iemand die me tijdens mijn reis mee kan begeleiden. 
Ik zou graag op reis gaan in januari 2021 naar Madrid, Toledo, Segovia.

De tentoonstelling die ik wil zien in het del prado museum loopt tot 10 januari 2021. Ik had graag eind december 2020 op reis gegaan.

Belangrijke taken zijn bij mij in de buurt zijn. Me begeleiden in de luchthaven en op reis. Me helpen met lezen, alsook het beschrijven in musea en in het hotel en ook bij het eten.  Helpen met foto’s en geluidsopnamen maken met mijn dictafoon.

Heb jij interesse? Contacteer me dan via: zonnetje.1000@hotmail.com


Jan is een actieve veertiger met een handicap die op zoek is naar een flexibele persoonlijke assistente – liefst uit Blauwput/Kessel-Lo of Leuven centrum.
Taken: poetsen (liefst met ervaring: dit is 80% van het werk), huishoudelijk werk, opruimen en sorteren ifv nakende verhuis naar Leuven. Uren flexibel maar steeds in overleg bespreekbaar, gemiddeld 2x3u/week. Verloning via dienstencheques of ‘cash via betaald vrijwilligersbudget’ (bespreekbaar). Kandidaten mailen naar jongeren@parkinsonliga.be

——————————————————————————————————————–


Bjorn zoekt een vrijwilliger waar hij op kan rekenen.

Bjorn is 40 jaar en woont in Maldegem. Hij zit in een lichte rolstoel en zou af en toe begeleiding en vervoer nodig hebben naar de winkel, het ziekenhuis of andere afspraken.
Hij is zelf heel sociaal en vlot in de omgang dus zo krijg je er een leuke babbel bij.

Er zijn geen vaste momenten voorzien, dus Bjorn belt je op met de vraag of je hem kan vervoeren.
Het is een extra bijverdienste. Je krijgt een kilometervergoeding en via Helpper een vast bedrag van €7 per uur.

Heb je een auto en rijbewijs en kan of wil jij Bjorn graag helpen?
Stuur dan een mailtje met een kleine motivatie naar: kimberly.vanhoolandt@alin-vzw.be met de melding: vrijwilliger voor Bjorn


Thuishulp voor buren, door buren

Ben je op zoek naar een vrijwilliger die je een handje wil helpen in je dagdagelijkse taken? Of ben jij hulpvaardig en wil je mensen uit je buurt een handje toesteken? Dit kan, deze site brengt de mensen die hulp vragen en personen die hulp willen bieden bij elkaar.

Er wordt binnen een straal van 1 kilometer gematcht. De hulpvragende wordt geholpen en kan zijn/haar klapje doen met iemand uit de buurt, terwijl de helpper ook nog een centje bijverdient.

Nog meer goed nieuws! Je kan je helpper met je PVB of PAB betalen. Het enige wat je bij de inschrijving hoeft doen is dit vermelden bij ‘opmerkingen’. De admlinstratie en het aangepaste profiel wordt door ‘helpper’ zelf gedaan. Je kan aan het VAPH een samenwerkingscontract voorleggen en een maandelijks overzicht van de gepresteerde uren en kosten aantonen.
Wil je meer info i.v.m. je PVB/PAB verbruik bij helpper? Dan kan je steeds mailen naar:  mailto:hello@helpper.be

Interesse? Je kan je nu als helpper registreren of een helpper zoeken in regio Antwerpen en Gent. In de loop van dit jaar wordt de digitale ontmoetingsplaats ook in Brussel uitgerold.

Neem een kijkje op de site en schrijf je in als helppzoekende of helpper.


Claire zoekt een vrijwilliger

Claire Eggermont (Kuurne-West-Vlaanderen) zoekt een vrijwilliger/vrijwilligster voor licht huishoudelijk werk, hulp bij administratie en hulp bij maaltijden. Dit tweewekelijks op donderdagvoormiddag en/of sporadisch op zondagavond. De budgethouder voorziet een vrijwilligersvergoeding.

Interesse of meer info: Claire: 056 72 29 06


Kristof uit de regio Eeklo is op zoek naar een vrijwilliger die hem ondersteund in zijn verplaatsingen naar de Boccia activiteiten.

Klik door om meer hierover te weten


Een oproep voor een vrijwilliger!

Een dame uit het Gentse is op zoek naar een vrijwilliger. Ilse is zo goed als immobile, ligt in bed, kan niet praten en communiceert met gebaren en berichtjes op haar GSM.Ilse zoekt een vrijwilliger op zaterdagavond en zondagavond, max. voor een shift van 2 uur tussen tussen 16u30 en 19u.De vrijwilliger zou Ilse moeten assisteren bij het eten en drinken en voorlezen uit tijdschriften en kranten.

Informatie via 0473 372 334


Zoekertje van onze partnerorganisatie VFG

Voor onze dochter van 17 met een meervoudige beperking ( visueel, motorisch, mentaal) zijn we op zoek naar een vrijwilliger die haar 2x week afhaalt van haar school in Brugge en met het openbaar vervoer terug naar huis brengt in Gent.

Ze kan mits hulp stappen aan de hand en ook gebruik maken van het openbaar vervoer.

Interesse? Neem contact op met VFG Oost-Vlaanderen – o-vl@vfg.be  09 333 58 02