standpunt alin over basisondersteuningsbudget (BOB)

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 03/03/2015 | Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor standpunt alin over basisondersteuningsbudget (BOB)

De huidige Vlaamse regering maakte bekend dat het lang verwachte basisondersteuningsbudget (BOB) voor personen met een handicap 300 euro zal bedragen en stapsgewijs vanaf september 2016 zal ingevoerd worden. In de periode 2016-2018 wil de Vlaamse regering zo ongeveer 22.000 mensen helpen hun draagkracht preventief te ondersteunen.

Alin reageert voorzichtig positief op de beslissing van de Vlaamse regering.

Alin steunt het principe van de persoonsvolgende financiering, een systeemverandering is nodig om de huidige situatie van de wachtlijsten aan te pakken. ‘Alin’ gelooft dat er meer moet ingezet worden op de problematiek van en oplossingen voor de lichtere zorgnood en preventie.

Ook is alin ervan overtuigd dat de persoonsvolgende financiering kan bijdragen tot een grotere keuzevrijheid en zelfbeschikking voor personen met een handicap.

Toch heeft alin nog enkele vragen en bedenkingen.

Lees hier het volledige standpunt unt van alin over BOB.


0 Comments