Het eindejaar in aantocht – een aantal weetjes

Posted by Caroline Callens | 27/12/2016 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Het eindejaar in aantocht – een aantal weetjes

Je overzicht 2016 geeft weer dat je nog wat ruimte hebt om een extraatje aan je assistent toe te kennen

Een eindejaarspremie voor mijn persoonlijke assistent, hoe zit dit nu weer in mekaar?

Wanneer je je assistent via PC337 te werkstelt, is er niet standaard een eindejaarspremie vervat. Je kan echter ‘uitzonderlijk’ een eindejaarspremie toekennen door aan het contract een bijlage toe te voegen die aangeeft dat je ‘uitzonderlijk’ een eindejaarspremie toekent. Een eindejaarspremie wordt verrekend op basis van de prestaties van het voorbije jaar. Zorg wel dat je hierdoor niet boven je jaarbudget gaat en laat zeker de verrekening ervan vooraf inschatten door je sociaal secretariaat. De bijlage voor ‘eenmalige‘ eindejaarspremie  laat je in 3-voud tekenen. Een exemplaar voor je assistent, voor jezelf als werkgever, en een exemplaar voor je sociaal secretariaat. Vergeet niet om ook kopie van deze bijlage naar budgetbesteding@vaph.be aan te leveren

Een extra premie voor mijn persoonlijk assistent?

Dat kan ook en moet op dezelfde manier worden geregeld als een eenmalige eindejaarspremie. Deze wordt echter niet verrekend op basis van de prestaties het voorbije jaar. Let op, deze extra premie mag niet hoger zijn dan het normale bruto loon. Ook hier is een bijlage voor ‘eenmalige toekenning’ aan het contract nodig dat in 3-voud wordt getekend en aan partijen wordt aangeleverd. Ook aan  budgetbesteding@vaph.be stuur je kopie van bijlage. De eindejaarspremie en de uitzonderlijke extra premie kunnen NIET gecombineerd worden. Er moet dus gekozen worden voor een eindejaarspremie of een uitzonderlijke extra premie

Groene ecocheque als eindejaar kan ook!

Je kan er als werkgever ook voor kiezen om je persoonlijk assistent die je tewerk stelt, ecocheques aan te bieden ter maximale waarde van 250 euro, aan 10 euro per cheque. Het effectieve bedrag wordt verrekend op basis van de geleverde prestaties in het voorbije jaar. Ook hier is een bijlage ‘eenmalige toekenning ecocheques ’ aan het contract nodig. Dit laat je ook in 3-voud tekenen. Een exemplaar voor je assistent, voor jezelf als werkgever en een exemplaar voor je sociaal secretariaat. Vergeet niet om ook kopie van deze bijlage naar budgetbesteding@vaph.be aan te leveren. De ecocheques kan je zelf via Sodexo of Edenred of via je sociaal secretariaat bestellen. Op soortgelijke manier kan je ook bijkomende cultuurcheques overwegen

Een geschenkbon voor al mijn ondersteuners die ik vergoed via mijn persoonlijk budget

Dit artikel werd recent aangepast. Klik hier voor de update.

Niet enkel je persoonlijk assistent die je zelf te werk stelt, maar ook de assistent via uitzendwerk, ook de vrijwiliger via de Vrijwilligersservice, alsook de hulp die je via dienstencheques vergoedt, kan je via je ondersteuningsbudget een eindejaarsgeschenk via geschenkbon van 35 euro verrassen. Heeft die assistent of ondersteuner minderjarige kinderen die fiscaal ten laste zijn, dan kan er per kind ten laste ook nog een extra geschenk van 35 euro bovenop worden aangeboden. Je houdt het aankoopbewijs van de cadeaucheques netjes bij ter verantwoording en je noteert  hierop het rijksregisternummer van wie de geschenkbon ontvangt. Je mag deze aankoop via directe kosten aangeven


0 Comments