Woon- en leefkosten bij de VAPH vergunde aanbieder

Posted by Caroline Callens | 09/03/2018 | Actueel, info over andere organisaties, Persoonsvolgend budget, PVB, Wetgeving | Reacties uitgeschakeld voor Woon- en leefkosten bij de VAPH vergunde aanbieder

Onderstaande kan wat meer duiding bieden bij het onderhandelen van je individuele dienstverleningsovereenkomst  (ido).

Werd je als budgethouder door een VAPH vergunde aanbieder ondersteund, nog voor de inwerkingtreding van de persoonsvolgende financiering? In dat geval kan je tot uiterlijk 31 december 2020 nog de financiële bijdrage blijven betalen zoals je dat tot op vandaag deed. Tenzij, de gebruikersraad uitdrukkelijk akkoord heeft gegeven om de woon- en leefkosten aan te rekenen!

Maak je als budgethouder gebruik van dagondersteuning en betaal je hiervoor een financiële bijdrage? In dat geval behoud je €371,85 per maand van je persoonlijke inkomsten. Dezelfde gebruiker die een arbeidsinkomen of vervangingsinkomen ontvangt, behoudt minstens een derde van dat inkomen.

Voorzieningen moeten aan het collectief overlegorgaan transparantie bieden over de berekeningswijze van de woon- en leefkosten. Ze maakt haar woon- en leefkosten en eventuele aanpassingen hiervan publiek kenbaar en neemt deze op in de individuele dienstverleningsovereenkomst (ido).

Onder leefkosten kan je ook vervoer rekenen. Het betreft vanaf de leeftijd van 21 jaar € 6,20 per dagdeel.

Lees hier wat men precies onder woon- en leefkosten verstaat.

 

 

 

 


0 Comments