Jobstudent, fiscaal ten laste?

Posted by Caroline Callens | 07/08/2019 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Jobstudent, fiscaal ten laste? tags: , ,

Als budgethouder kan je tijdens de vakantie een jobstudent inschakelen. Om te weten wanneer dit kan en niet kan lees je best ons artikel: Een jobstudent als persoonlijk assistent.

Maar hoe zit het nu met de belastingen? Je zoon/dochter werkt deze vakantie als jobstudent. Is er dan nog recht op belastingsvermindering voor het kind?
Er moet aan drie voorwaarden voldaan zijn om recht te hebben hierop:

  • De student is een lid van het gezin
  • Het studentenloon is geen beroepskost voor de ouders
  • Het netto inkomen van de student mag niet hoger zijn dan een bepaald plafond.

Lid van het gezin

De student moet op 1 januari van het aanslagjaar deel uitmaken van het gezin.

Het studentenloon is geen beroepskost voor de ouders

Wanneer je je zoon/dochter zelf tewerkstelt en een loon geeft, staat dit kind niet ten laste van jou. OPGELET! Vergeet niet dat je zoon of dochter, bij gebruik van je PAB/PVB ouder dan 18 jaar moet zijn. Je kan dit sowieso best even bespreken met je sociaal secretariaat.

De netto bestaansmiddelen van de student zijn geplafonneerd

De netto inkomsten worden geplafonneerd.
Dit is afhankelijk van de soort overeenkomst waarbinnen de student werkt. Je kan dit hier raadplegen op pagina 18: Securex fiscale lijst

Voor meer info kan je jouw sociaal secretariaat raadplegen. Zij kunnen op basis van de specifieke situatie nagaan of er recht is op belastingsvermindering.


0 Comments